Продавець KNBK Fresh Roasted Coffee & Accessories store розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
7712 відгуків
Акційні пропозиції Ознайомитися <-

Ми працюємо. Наш графік роботи : БУДНІ: з 10:00 до 20:00 /// СУБОТА: з 11:00 до 16:00 /// Неділя ; Вихідний /// Замовлення приймаємо через сайт 24/7, опрацюємо в найближчий робочий час ;)

+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена кава та все для її приготування

Як обрати темпер і як визначити діаметр темпера для кави?

Як обрати темпер і як визначити діаметр темпера для кави?

Як обрати темпер?

Темпер (з англ. tamper) — це девайс, який необхідний для стискання меленої кави в холдері під час формування кавової таблетки під час приготування еспресо. Ущільнення потрібно для досягнення потрібної швидкості проходження води через мелену каву. Рівномірний потік крізь каву забезпечує оптимальну екстракцію, від цього залежить смак еспресо, його насиченість і аромат.

На що варто звернути увагу під час вибору темпера

  • Зручність використання. Ручка темпера має максимально зручно лежати в долоні та мати ергономічну форму, оскільки сила тиску, з якою бариста тисне на ручку, дорівнює приблизно 12-15 кг. Звичайно ж, темпер може бути дуже гарним, але взагалі не зручним у використанні.
  • Матеріал ручки. Тут ми можемо зустріти різноманітність матеріалів і кольорів: пластик, дерево або метал. Всі матеріали гарні та практичні.
  • Матеріал основи. Найважливішою частиною темпера є основа, від якої безпосередньо залежить, як буде утрамбована кава. Його діаметр має точно збігатися з холдером (портафільтром). Найпопулярніші діаметри — 49, 53, 54, 57, 58 мм.

Думки професійних бариста щодо форми основи темпера поділяються. Хтось визнає тільки пласку основу, хтось схильний до опуклої.  Побутує думка, що опуклий темпер пробачає більше огріхів під час формування кавової таблетки в портафільтрі, також популярні стають рифлені поверхні. Так само поділяються думки щодо того, чи темперувати прямо на барній стійці, чи використовувати спеціальний темперовочний стенд.

Темпер, як самостійний і незалежний аксесуар, вивів на ринок американець Рейдж Барбер. До цього моменту бариста користувалися дешевими пластмасовими темперами, що входять до комплекту з кавомашинами, у народі так звані «грибки» (із-за схожості форм).

Як підібрати діаметр і розмір темпера

Однією з важливих характеристик темпера є діаметр робочої поверхні темпера. Під час вибору темпера необхідно враховувати розмір портафільтра (діаметр сита в холдері) Вашої кавомашини. Нижче таблиця  підбору темпера для найпоширеніших моделей кавомашин і як правильно виміряти розмір вашого холдера та кошика.

Як обрати темпер і як визначити діаметр темпера для кави?

Як обрати темпер і як визначити діаметр темпера для кави?

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner