Чайники Hario для приготування кави з тонким носиком
Яким має бути чайник для приготування кави
Чайник для приготування кави повинен бути з довгим носиком створений спеціально для заварювання кави методом проливу. Форма чайника продумана так, щоб вода лилася тонким струмком, повільно та під особливим кутом. Чайники бувають різних матеріалів, різних форм та розмірів. Який чайник краще взяти для себе?
Влаштування чайника для заварювання кави
Металеві чайники з тонким довгим носиком дуже зручні для заварювання кави в девайсах з відкритим способом приготування, такі як у вирві, кемексі, В60, Клевер, дріп кави і т.д.
Якого обсягу має бути чайник для приготування кави
Вибираючи об'єм, не забувайте, що каву потрібно заварювати свіжою водою, не варто кип'ятити повторно воду з приготування кави. Кавові чайники бувають об'ємом від 250 мл до 2 літрів. Якщо ви готуєте 1-2 чашки кави, то можна взяти об'єм від 600 до 1200 мл. Щоб води було із запасом і вистачило Вам на прогрівання воронки, змочування фільтра та саме приготування.
Матеріал та товщина корпусу чайника Hario
Найоптимальніший матеріал для таких чайників це нержавіюча сталь 18/10 (вона ж 304). Така сталь має стійкість до окислення та іржі, не боїться високих температур.
Заощаджувати на чайнику не варто, якісний чайник із довгим вигнутим носиком із якісної нержавіючої сталі прослужить набагато довше і буде повністю безпечним.
Форма носика у чайника Hario для приготування кави
Кінчик носика повинен знаходитися на рівні верху корпусу, це допоможе якісно контролювати потік і спростить заварювання. Форма носика має нагадувати шию лебедя або їх ще називають гусяча шийка. Ідеальна форма носика і зріз отвору продумані так, щоб вода надходила під прямим кутом за будь-якого нахилу чайника, а натиск залишався рівномірним.