Продавець Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена та зелена кава розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
7591 відгук
Акційні пропозиції Ознайомитися <-

Ми працюємо. Наш графік роботи : БУДНІ: з 10:00 до 20:00 /// СУБОТА: з 11:00 до 16:00 /// Неділя ; Вихідний /// Замовлення приймаємо через сайт 24/7, опрацюємо в найближчий робочий час ;)

+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена кава та все для її приготування
ГалереяСписок

Фільтри для кемексу Chemex

Фільтри для кемексу Chemex мають форму конуса, схожу на форму лабораторних фільтрів. Така форма дає рівномірну екстракцію, оскільки вода фільтрується через всю товщину на шляху до низу конуса. Фільтри для кемексу гарантують рівномірну фільтрацію кавової гущі, до Вас у напій не потрапляють великі частки кави, а сама целюлоза затримує небажані олії та жири. Кава виходить чистий, насичений смак і сильний аромат. Фільтра для кемексу дуже міцні і не пошкодяться навіть під сильним напором води

Які бувають фільтри для кемексу CHEMEX

Є 2 основних типи фільтрів для кемексу

Фільтри CHEMEX Півмісяць FP-2 вибілені та FP-2N натуральні

Підходять до кавоварок Chemex CM-1, CM-1C, CM-1GH.

Фільтри CHEMEX класичні FS-100 вибілені квадратні, FSU-100 Натуральні квадратні, FC-100 вибілені круглі

Підходять до всіх кавоварок CHEMEX CM-6A, CM-6GH, CM-8A (крім кавоварок Chemex на 3 чашки)

  • Кількість фільтрів у упаковці 100 шт.
  • Виробництво США
  • Матеріал: 100% целюлоза
  • Фільтри не мають сторонніх неприємних запахів

Які бувають фільтри для кемексу CHEMEX

Що таке Кемекс (Chemex) та як у ньому приготувати каву?

Одне з найоригінальніших пристроїв для заварювання кави – кемекс. Ця ручна кавоварка дуже красива, а приготовлений у ній напій має насичений, яскравий смак.

Історія Кемексу Chemex

Американський хімік Пітер Шлюмб зробив безліч відкриттів, але в історію він увійшов як винахідник кемексу. Вчений постійно затримувався в лабораторії допізна, тому йому завжди потрібно було багато міцної кави. Пан Шлюмбом спорудив щось, що нагадує капельну кавоварку, використовуючи підручні матеріали: колбу Ерленмейєра, лабораторну скляну лійку та фільтрувальний папір. При приготуванні на такому пристрої Все масло, що міститься в мелених зернах, залишається на фільтрі у воронці, а готова готова кава потрапляє в колбу.

Кава, що виходила, була смачною, але конструкція була незручною: колба обпалювала руки, і доводилося шукати місце для розміщення мокрої воронки, яку виймали з колби перед тим, як налити напій у чашку. Шлюмбом знайшов вихід – він з'єднав воронку та колбу за допомогою шкіряного прихвату. Пізніше він замінив його на дерев'яний, а від шкіряного прихвату залишився лише шнур, який і зараз є на кожному кемексі.

Щоб кава не вилилася з чашки, хімік встановив зверху канал з довгим носиком у формі жолобка. Повітря витісняється гарячою водою і без перешкод виходить через цей жолобок.

1941 року Пітер Шлюмбом отримав патент на кавоварку кемекс (chemex), що означає в перекладі «хімічна». Завдяки вміло проведеній рекламній кампанії пристрій увійшов у моду.По всіх США рекламні щити закликали: "Заварюй каву, як хімік"

Приготування кави у Кемексі

Каву часто варять поспіхом, коли немає точної дози води. Тому вчені розмістили на стінці колби виступ - "пупок", що відзначає половину обсягу.

Сьогодні кемекс виробляє не тільки американська компанія Chemex Corporation, а й кілька китайських компаній. До цього дня зовнішній вигляд кавоварки мало змінився: вона схожа на алхімічну посудину. Зараз затискачі виготовляються не лише з дерева, а й із пластику. Є ще модель, схожа на глечик, без прихвату, але з ручкою.

Кава для кемексу має середній або великий помел (трохи дрібніше, ніж у френч-пресі). Вважається, що чим більше кави ви приготуєте за один раз, тим грубішим повинен бути помел.

Наприклад, щоб приготувати напій об'ємом 500 мл (30-50 г кави), подрібніть кавові зерна так, щоб розмір їх часток був такий самий, як у великої морської солі. Якщо ви заварюєте каву з 10-20 г кавових зерен, їх можна помолоти дрібніше.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner