Розрівнювач VD
- Ø 57
-30%
Залишилось 28 днів - 54
-40%
Залишилось 28 днів - 57
-40%
Залишилось 28 днів - 58
-30%
Залишилось 28 днів - Ø 57
-50%
Залишилось 38 днів - Ø 54
- 58мм
Розрівнювач для кави
Чому важливо правильно розрівняти і потім затемперувати каву
Однією з найважливіших навичок бариста, необхідних для приготування якісного еспресо, є рівномірний розподіл та темперування меленої кави в корзині холдера.
Така навичка може здатися простою і повсякденною, але це основа, від якої залежить дуже багато.
Послідовне рівномірне вирівнювання кави, її темперування і підготовка безпосередньо до екстракції - досить складне завдання, яке необхідно виконувати бездоганно щоразу, а головне це повторюваність цих процесів. Навіть якщо ви досвідчений бариста, і тренувалися днями і ночами з вагами та секундоміром, темперуєте кавові таблетки із заплющеними очима, ви все одно не застраховані від помилок і від факторів, які не залежать від Вас, а тим більше, коли в поспіху, працюючи з великим потоком людей.
Навіщо потрібен розрівнювач для кави
Будь-який досвідчений бариста скаже вам, що додатковий девайс для підготовки змеленої кави в холдері для темперування дуже спростить вам робочий процес
Йдеться про необхідність спеціального розрівнювача меленої кави в портафільтрі, який міг би давати стабільний результат незалежно від рівня майстерності бариста.
Цей фактор дуже важливий, оскільки досить невеликої помилки в розподілі і темперування кави, щоб виникли мікротріщини, які змусять воду під тиском проходити не рівномірно по всій таблетці, а по шляху найменшого опору. А це дуже погано впливатиме на смак вашого напою. В результаті утворення каналів кава контактує з водою нерівномірно, одна частина переварюється і перегорає, тоді як решта кави залишається недовареним. В результаті напій буде кислим, гірким та з неприємним прикусом.
Саме в таких випадках рятує розрівнювач для кави, тут він допомагає усунути людський фактор при рівномірному розподілі кави всередині портафільтра.
Його пряме завдання - вирівняти каву перед самою темперовкою, щоб зменшити кількість ділянок з високою та низькою компресією, що і призводить до утворення каналів.