Продавець KNBK Fresh Roasted Coffee & Accessories store розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
8321 відгук
Акційні пропозиції Ознайомитися <-

Ми працюємо. Наш графік роботи : БУДНІ: з 10:00 до 20:00 /// СУБОТА: з 11:00 до 16:00 /// Неділя ; Вихідний /// Замовлення приймаємо через сайт 24/7, опрацюємо в найближчий робочий час ;)

+380 (98) 120-91-92
+380 (95) 499-10-65
0 (800) 33-20-92
вул. Нижній Вал, 41 та вул. Рональда Рейгана, 46 (сорок шість), Київ, Україна
Кошик
Інтернет-магазин КНБК свіжообсмажена кава та все для її приготування

Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кави

впередназад
Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кави, фото 3
Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кави, фото 4
Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кави, фото 5
Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кави, фото 6
Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кави, фото 7
Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кави, фото 8
Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кави, фото 9
Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кави, фото 10
  • Готово до відправки
  • Оптом і в роздріб
  • Код: 18969

1 089 ₴

Показати оптові ціни
Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кави
Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кавиГотово до відправки
1 089 ₴
+380 (98) 120-91-92
Прийом замовлень
  • +380 (95) 499-10-65
    Рональда Рейгана 46
  • 0 (800) 33-20-92
    Прийом замовлень
  • +380 (68) 905-41-89
    Нижній Вал 41
+380 (98) 120-91-92
Прийом замовлень
  • +380 (95) 499-10-65
    Рональда Рейгана 46
  • 0 (800) 33-20-92
    Прийом замовлень
  • +380 (68) 905-41-89
    Нижній Вал 41
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Вирівнювач мм VD Standard Pro для кави

Характеристики Вирівнювач для кави 

  • Бренд VD
  • Серія Standard Pro
  • Діаметр: 57 мм
  • Колір: Чорний
  • Матеріал: Харчова нержавіюча сталь/поліамід.
  • Країна Виробник: Україна
  • Регулювання глибини

Вирівнювач VD для кави

Кавовий розподілювач VD Coffee розроблений для рівномірного розподілу кави у фільтрі. Три кутові жолоба ефективно та правильно розрівнюють каву, створюючи щільну таблетку. Це допомагає уникнути грудок меленої кави або утворення «пустот» (каналів).

Відрегулюйте кавовий дистриб'ютор згідно з глибиною кошика, насипте каву в кошик, помістіть на нього розподілювач і покрутіть, розрівнюючи поверхню кави. Чи варто далі трамбувати кавову таблетку, чи ні, вирішує бариста самостійно, спираючись на безліч чинників.

Стабільне ж використання дистриб'ютора спільно з темпером збільшує шанси на створення стабільно смачного та ароматного напою кожне подальше приготування.

Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кави

Що таке розподілювач кави

Якщо погано розподілити каву в кошику, напій вийде незбалансованим і несмачним. Це пов'язано з тим, що через різні канали та  грудочки у каві вона буде виварюватися нерівномірно. Щоб уникнути грудочок, насамперед потрібно використовувати правильну кавомолку, а також мінімізувати цей ефект допоможе вам спеціальний розподільник для меленої кави.

Бариста часто розгладжують поверхню меленої кави пальцем. Але це не дуже допоможе, позаяк кава розподіляється лише у верхній частині таблетки, а в нижній частині все так і залишиться із грудками та порожнинами. З великою часткою ймовірності це призводить до утворення каналів, тому краще використовувати спеціалізований девайс для розрівнювання меленої кави в холдері — розрівнювач.

На скільки корисний розподілювач кави під час приготування

Є багато варіантів рівномірніше розподілити мелена кава. Наприклад, постукування долонею по бічній частині холдера, голки WDT, але всі ці варіанти не можуть дати таку стабільність як розрівнювач.

Розрівнювач найбільше буде корисний початківцям бариста, щоб готувати стабільне еспресо. Досвідчений же бариста може приготувати смачний напій і без нього, але зробити це буде трохи складніше. Особливо такий девайс важливий у кав'ярнях, де великий потік гостей і повторюваність смаку дуже важлива.

Чи можна обійтися без розрівнювача

Смачне еспресо неможливо приготувати без рівномірної таблетки. Тому недостатньо намолоти каву в холдер, необхідно її рівномірно розподілити, а потім затемперувати. За допомогою розрівнювача це можна зробити швидко та легко.

Дослідження показало, що постукування рукою — гарний метод розподілу, якщо його застосовують досвідчені бариста. Менш досвідчений бариста впорається з ним гірше — а отже, його еспресо буде нестабільним. Тому в такому разі краще використовувати спеціальний розрівнювач.

Рекомендуємо експериментувати і на власному досвіді з'ясовувати, чи допомагає цей інструмент у роботі.

Бариста іноді стикаються з такою ситуацією: перший еспресо потрапив у профіль, а наступний за ним відклонився від рецепта за часом або об'ємом готового напою. Одна з причин цього — каналоутворення.

Що таке каналоутворення

Каналоутворення — процес, за якого вода, проходячи під тиском через каву, знаходить шляхи найменшого опору та утворює канали.

Якщо кава затемперована нерівномірно, вода знайде місце з нижчою щільністю й під тиском пройде через цю частину швидше. Кава в цьому місці буде переекстрагована, а в інших частинах таблетки — недоекстрагована.

У результаті вийде еспресо з водянистим тілом і браком балансу: надмірно гіркий і одночасно кислий.

Чому утворюються канали

Нерівномірний розподіл кави в кошику — основна причина каналоутворення. Кава може грудкуватися під час помелу через перешкоди у вихідному каналі, статики, особливості конкретної кави або затуплені жорен кавомолки. Водночас брак грудок зовсім не означає рівномірний розподіл кави.

В кавомолках із прямим помелом грудкування є практично завжди. У дозаторних вона усувається дозатором. Якщо ви використовуєте кавомолку з прямим помелом — ретельніше розподіляйте каву в кошику. Тому що основна та пилова фракції помелу потрапляють у кошик не в рівномірних пропорціях.

Причини каналоутворення кави

  • Комкування досить часто буває причиною каналоутворення
  • Нерівномірне темперування. На це може вплинути конструкція темпера. Його радіус може бути меншим, ніж кошик холдера, через це темпер тиснутиме не на всю площу кавової таблетки — це призведе до нерівномірного темперування.
  • Неправильне темперування. Якщо кавову таблетку утрамбують під нахилом, більше води за екстракції пройде тільки через ту частину, яка має меншу щільність. Темперування під нахилом призводить до утворення кавової таблетки неоднорідної щільності
  • Стук темпером по бічній частині холдера. Раніше багато баристів так робили, щоб поверхня кавової таблетки мала гарний і чистий вигляд — без зайвих кавових частинок. Але стукіт призводить до утворення тріщин у ній. І повторне темперування невиправить ситуацію. Не варто стукати темпером по бічній частині холдера

Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кави

Як зрозуміти, що в кавовій таблетці утворилися канали

  • Перший показник пробою в кавовій таблетці — стрибки струменя, що несподівано почалися, і її швидке освітлення.
  • Немає крема або крема блідого кольору.
  • Плоский і тьмяний смак із незбалансованою кислотністю й гіркотою.
  • Різке відхилення параметрів еспресо: швидке проливання або збільшення обсягу готового напою.
  • Отвори в кавовій таблетці.
  • Візуальне спостереження нерівності на дні кошика під час екстракції під час використання холдера без дна.

Вирівнювач Ø 57 мм VD Standard Pro для кави

Характеристики
Основні атрибути
ВиробникVD Coffee
Країна виробникУкраїна
МатеріалНержавіюча сталь
ТипТемпер
КолірЧорний
Інформація для замовлення
  • Ціна: 1 089 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner