Термометр для молока
Термометр для вимірювання температури молока – це дуже важливий аксесуар для приготування кави. Особливо він може допомогти початківцям баріста. Для приготування кави з молоком використовуються спеціалізовані термометри для рідин. Термометр потрібен, щоб не перегріти молоко або, навпаки, щоб воно не було холодним. Якісна пінка може вийти лише за певної температури. Також температура важлива і при приготуванні чистої кави і навіть гарячого шоколаду. Їх можуть використовувати як професійні бариста в кав'ярнях, так і любителі кави, що починають.
Оптимальна температура для різних напоїв
- Готувати каву оптимально при температурі від 85 до 95 градусів (залежно від способу приготування та рецепту)
- Середня температура приготування гарячого шоколаду – 80-85 градусів.
- Молоко найкраще збивати в діапазоні 65-80 градусів
Термометр для приготування кави
Для збивання молока та приготування кавових напоїв із молоком найчастіше використовують механічні термометри. Вони виглядають як довга спиця, яку опускають у молоко та круглий циферблат зі шкалою. На циферблаті найчастіше є позначки температури в Цельсіях та Фаренгейтах. Для спеціалізованих термометрів передбачено спеціально кріплення, за допомогою його термометр можна закріпити на пітчер.